vessel in your fleet appears to be invalid

Comments

17 comments

  • Official comment
    Avatar
    Thalia Tsarli

    Hello Rich,
    I am glad to inform you that the issue has been resolved:
    https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:4306326/mmsi:367747880/vessel:367747880
    I remain at your disposal.
    Best regards,

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rich Cornett

    ...also, the vessel "Curiosity" doesn't have a Wiki entry so 'Contribute to this page' option isn't working. I'm guessing the previous posted error is related.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Thalia Tsarli

    Hello Rich,
    Thank you for contacting us.
    As far as I can see you have added MMSI: 338127366 (Reset) and MMSI: 367747880 (Curiosity) to your Fleet.
    The invalid vessel you tried to add in your Fleet is the one with "4306326" as MMSI.
    Since the vessel has a new MMSI, a new record has been created.
    As for the error you have detected regarding the Wiki section of the vessel, let me inform you that I have escalated this to my technical colleagues in order to get a clarification on this behavior.
    I will keep you updated.
    Best regards,

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rich Cornett

    In response to "The invalid vessel you tried to add in your Fleet is the one with "4306326" as MMSI.",

    I'm not adding 4306326 as a vessel.

    I believe 4306326 is not an MMSI entry but a MarineTraffic associated "shipid" assigned to the "Curiosity" entry by the MarineTraffic database, as seen in the url: https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:4306326/mmsi:367747880/vessel:CURIOSITY/_:01db24524c7ecc67244d049f05458798

    I believe this is database error associated with the MMSI: 367747880 (Curiosity) database entry.

    Using the MarineTraffic interface [Vessels/MyFleets] to view my fleets, "Test Fleet" only shows the vessel "Reset" as a member, where it should show both the "Reset" and "Curiosity" as member vessels. The database error involving "Curiosity" is preventing it from being properly included in any fleet-associated displays or actions.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rich Cornett

    ...additionally, in an attempt to clear this error, I deleted my original fleet (the one containing the error) and created a new fleet "Test Fleet" and added the two vessels.

    So yesterday both vessels were listed in "Test Fleet" and displayed in all relevant MarineTraffic interface lists.
    Today, "Test Fleet" isn't displaying MMSI: 367747880 (Curiosity) as a vessel in that Fleet, but Vessels/My Fleet -> Manage Fleet/Vessels does list it as 1 of 2 vessels along with the"1 vessel in your fleet appears to be invalid" listing the "shipid"

    The "Terrestrial" graphical display initially indicated that I had used 2 of 5 vessel allocations. Today the graphical "Terrestrial" indicator indicates I now have 1 of 5 vessels allocated, even though I actually have two vessels.

    So, possibly an overnight database routine / CRON job?? is picking up a database error related to the vessel MMSI: 367747880 (Curiosity) .

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rich Cornett

    ...additional update

    I can temporarily recover the vessel by finding the vessel MMSI: 367747880 (Curiosity) and toggling "Fleet Control OFF | ON | SAT" to OFF then to ON.
    But I believe this is only temporary until some daily MarineTraffic database maintenance routine is run and shipid: 4306326 MMSI: 367747880 (Curiosity) is set to flounder in Fleet database entry and becomes hidden to any fleet-associated displays or actions.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Thalia Tsarli

    Rich,
    There seems to be an inconsistency with the record of MMSI: 367747880.
    Our technicians are working on it.
    I will inform you as soon as this is resolved.
    Best regards,

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rich Cornett

    Any update on this?
    The ongoing record "inconsistency" prevents the site notifications from working with this ship when it's included as an entry in my fleet list.

    (I can 'toggle' the Fleet Controls 'off' then back 'on' to temporarily regain inclusion in my fleet list but something eventually knocks the ship entry out and it becomes unavailable in most of the website interface lists)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Thalia Tsarli

    Dear Rich,
    Unfortunately, it took us a bit longer than we expected.
    We are already working on this request.
    I will personally inform you as soon as your request is fulfilled.
    In the meantime, if there is anything else I can do, please do not hesitate to contact me.

    Kind regards,

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rich Cornett

    I've added the vessel back into my fleet. I see the Wiki is now available. Yea!
    Thank You

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rich Cornett

    UPDATE

    Still experiencing error issues with the vessel 'Curiosity' in my Fleet (/ais/details/ships/shipid:4306326)
    If you look at the linked screencap graphic please note yellow-highlighted areas indicating what I see when viewing vessels in my Fleet.

    While I can 'toggle' the My Fleet selector to Deactivate then Activate the vessel so that it appears in my Fleet List and gets included in any scheduled notifications, within a day something will happen with the Marine Traffic server and the vessel entry gets deselected (so neither OFF | ON | SAT) and the Fleet
    Vessel display page displays as shown and notifications for the vessel stop working.

    Linked graphic: https://dl.dropboxusercontent.com/u/32169696/MarineTraffic_invalid_vessel.jpg

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Thalia Tsarli

    Hello,
    Please clear your cache and cookies and restart your browser.
    Then please remove this vessels from your Fleet and add it again.
    Best regards,

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rich Cornett

    Although doubtful that this recent advice would solve what I believe to be a server-side issue, as soon as you sent your reply I immediately followed the suggested and cleared cache/cookies, restarted the chrome browser, removed the currently vessel from fleet, did yet another clearance of the cache/cookies and another browser restart, finished up with adding the vessel back to my Fleet list ...and waited.

    Within 3 hours the error issue has returned. "1 vessel in your fleet appears to be invalid: 4306326"

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Thalia Tsarli

    Hello,
    The issue seems to be resolved. Please check your inbox. I have sent you a personal message with helpful screenshots.
    Best regards,

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rich Cornett

    ADDITIONAL

    FYI
    While updating My Notifications for my fleet I noticed that the NAME LABEL is missing for the first notification, associated with the problematic vessel entry CURIOSITY shipid:4306326/mmsi:367747880/vessel:367747880

    See included graphic as example: https://dl.dropboxusercontent.com/u/32169696/MarineTraffic_notification_anomoly.JPG

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Rich Cornett

    ADDITIONAL #2

    The vessel label is also missing from some My Fleet displays

    See included graphic as additional example: https://dl.dropboxusercontent.com/u/32169696/MarineTraffic_MyFleet_anomoly.JPG

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Thalia Tsarli

    Hello Rich,
    Please check the private message I have sent you.
    Best regards,

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.