VD02: Empty response when using MMSI if the vessel has no IMO

Comments

1 comment

  • Official comment
    Avatar
    Iliana Androulidaki

    Dear Gauthier,

    Thank you for contacting MarineTraffic Support.

    I am sorry to learn that you have faced trouble with your API service.

    Our Vessel Particulars as a feature is available only for vessels that have an IMO number; vessel's with no IMO number do not have a Vessel Particulars section and instead have a Vessel's Wiki.
    Here is an example:

    While Vessel Particulars are edited strictly by us, Vessel's Wiki can be updated by any user with specific details through the 'Contribute to this page' option, though in this latter case we have no means of confirming the absolute validity of the data, since many of these vessels are privately owned.

    As such, our Vessel Particulars service and API are available and provide you with details only for vessels with an IMO number, which is also the reason that you get no response when you're trying to make a call for a vessel with no IMO number, as there are no available Vessel Particulars fields for it.

    Note, though, that if you search with the MMSI number of a vessel that does have an IMO number, you will get the same results as you would if you searched with her IMO number.

    I hope this helps clarifies things further and settle any concerns you may have had.

    Please feel free to reach out to me if you need anything else.
    I will be glad to assist.

    Kind regards,

    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.